Squatina

Squatina

vzw Squatina, een hecht merk van ambitieuze en gedreven professionals in de zorg, overkoepelt toonaangevende woon- en zorggelegenheden met een sterke verankering in West-Vlaanderen. De groep bestaat uit 3 woonzorgcentra en 2 assistentiewoningen (’t Ponton, Engelendale, Haerlebout, Duinroos & De Zandhille), elk met hun unieke identiteit. Door een sterke focus op innovatie garandeert vzw Squatina een dynamische en harmonieuze werking.

Reeds in 2018 klopte de vzw bij comma, brand strategists aan met de vraag om een nieuw logo en identiteit te voorzien voor de groep en haar entiteiten. Met een sterke kennis in de health care sector werd een traject opgezet om de groep en elke entiteit op een waardegedreven manier in de markt te zetten. Vanuit de ideologie van de overkoepelende groep gingen we met elk team van de entiteiten in dialoog rond de organisatiestrategie, communicatiestrategie, het onderscheidend vermogen en de bestaansreden van de entiteit. In co-creatie en met veel actieve strategische sessies tekende we de lijnen uit voor alle divisies binnen de vzw. De afgebakende essentie van die merken waren de basis voor de uitrol van de visuele en woordelijke stijlzetting

Squatina
Squatina

Met oog op de gekozen merkarchitectuur, namelijk ‘Endorsed brand architecture’ werd het logo van vzw Squatina ook de basis voor de logo’s van de entiteiten. De verbondenheid met het ‘moedermerk’ toont zich in de visuele vorm van de logo’s. In de uitwerking van de visuele stijl an sich werd rekening gehouden met de eigenheid van elke entiteit. De baseline, het kleurgebruik, de inhoud, … is bij iedereen anders en uniek.

Squatina

comma werkte verder met gerichte SEO-analyses, wireframes en UX design naar de ontwikkeling van de diverse websites in Drupal. Ook hier kreeg elke website een eigen accent. Aan de hand van opleidingen kan het personeel van vzw Squatina aan de slag met het onderhouden van de website op vlak van beeld en tekst. Door onze data-driven dashboards zien we dat de websites een zeer snelle start maakten. Ook het groeipotentieel om communicatie in te schakelen en zo naar conversie op de website te werken is duidelijk zichtbaar. Samen met de groep gaan we verder om toekomstgericht hun communicatie optimaal te ondersteunen.

Squatina

Benieuwd hoe we uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen brengen?

Samen zoeken we de juiste richting voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op.

strategic marketeers

digital experts

design thinkers

contact

 

blijf op de hoogte van vernieuwende inzichten en inspirerende resultaten

Work

and pleasure

bekijk alle projecten

Amare
 

Scaldis brochure

Zo voelt ambitie!
 

Syntra West