BarBelge

Traditional Belgian beers with a modern twist. We are not altering our rich Belgian beer tradition. It’s the same craftmanship with a touch of class. Five beers for a million occasions, whether you’re a veteran beer enthusiast or trying it for the first time, our family will welcome you with open arms.

 

Challenge

Opboksen tegen grootmachten

Bar Belge is een jonge speler in een reeds verzadigde markt. Het Belgische bierlandschap geldt als één van de meest uitdagende markten met internationale grootmachten. Als premium bier was er nood aan een duidelijke positionering om binnen deze moordende concurrentie een groeiverhaal te kunnen neerzetten. Verder is in twee jaar tijd hun assortiment uitgebreid van 1 naar maar liefst 5 bieren, waardoor er nood was aan consistentie in de presentatie ervan.

 

 

Solution

Brutale branding

Dankzij weldoordachte communicatie en actieve branding zijn we er in geslaagd om het verhaal van Bar Belge duidelijk over te brengen. De gastronomische insteek is heel belangrijk in hun positionering en die komt duidelijk naar voor in hun merkverhaal. De merkstructuur, marketingstrategie en branding zijn allemaal afgestemd op elkaar om dit premium bier volledig tot zijn recht te laten komen op een internationale schaal. We kozen er verder voor om in te zetten op internationale beurzen, zoals de Seal-beurs in Parijs. Voor deze beurzen werden er nieuwe folders, flyers, verpakkingen, wandpanelen en een nieuwe site gecreëerd.

 

 

Results

Internationaal gesmaakt

Er zijn sterke signalen dat onze aanpak zijn vruchten afwerpt. Zo won het merk de laatste jaren  verschillende internationale prijzen voor bieren in het assortiment. Nieuwe markten in Italië, Dubai en Zwitserland werden aangeboord. Een Winwinner-campagne voor investeerders werd opgezet en haalde in een maand tijd maar liefst 150 000 euro aan kapitaal op. Ondertussen blijven we het werk inhoudelijk en vormelijk ondersteunen richting verdere internationale groei.

 

Benieuwd hoe we uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen brengen?

Samen zoeken we de juiste richting voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op.

strategic marketeers

digital experts

design thinkers

contact

 

blijf op de hoogte van vernieuwende inzichten en inspirerende resultaten

Work

and pleasure

bekijk alle projecten

Door vrouwen, voor vrouwen
 

We Are Jane

opleidingsspecialist
 

Escala