Our services

Samen zoeken we de juiste richting voor uw bedrijf en tillen we uw merk naar een hoger niveau. Onze strategische marketeers, design thinkers en digitale experten begeleiden u vakkundig bij uw groei.

We make future-proof plans for growth

Strategic marketeers

We make future-proof plans for growth
Contact Tools
 • Business strategy

  Dit zit in ons DNA: samen met u zoeken naar een juiste bedrijfsstrategie. Om die strategie te doen dragen binnen uw bedrijf, geloven wij heilig in de kracht van strategische interactieve workshops. Dat kan digitaal of u komt met uw collega’s naar onze inspirerende 411-site en ontmoet er onze comma-experten. Zij kunnen uw bedrijfsstrategie vakkundig vertalen in strategische keuzes en communicatie- en marketinginitiatieven.

 • Growth strategy

  Uw onderneming groeit en bloeit? Fantastisch! Maar de groeifase stelt soms ook uitdagingen. Onze brand strategists fungeren als een ideaal klankbord om samen met u de juiste strategische keuzes te maken en die te helpen opvolgen. Succesvol groeien doet u met focus, eenvoud, interactie en uiteraard een beresterk merk met een boeiend verhaal. Om groei duurzaam om te zetten in resultaten heeft u een gefocuste strategie, planning, implementatie en framework nodig. Onze experten denken met u mee.

 • Meaningful innovation

  We geloven sterk in een mensgerichte en instinctieve methodologie om de behoeften en wensen van een bedrijf in te schatten. Design thinking is dan ook geen lineair proces. Om op een verfrissende manier de meest creatieve en beste resultaten te behalen, laten we vrijheid primeren in onze methodologie. Hoe die eruitziet? Nadat we ons in de leefwereld van de klant verplaatsen, leggen we alle inzichten vast. We bedenken heel wat out-of-the-box ideeën en werken daarna aan een prototype. Dat gaan we uittesten en steeds verder optimaliseren. Zo ontstaat echt waardevolle innovatie, telkens opnieuw.

We put soul in your brand story

Design thinkers

We put soul in your brand story
Contact Tools
 • Corporate branding

  Elk nieuw bedrijf staat of valt met een sterk merk. Hoe u zich onderscheidt van de rest zorgt voor herkenbaarheid, bevordert merkentrouwheid en leidt tot betere bedrijfsresultaten. Over uw brand moet u dus heel goed nadenken. En daar zijn we bij comma écht krakken in. Al jaren begeleiden we ondernemingen die dankzij ons uitgekiend merkenmodel en onze creatieve positioneringsworkshop tot een sterk merk komen. Pas na die interactieve workshop en de creatie van uw merknaam begint de opbouw van uw corporate identity. Onze brand designers gaan dan enthousiast op zoek naar een uniek en herkenbaar logo, de huisstijl en een stevige baseline. Tot slot denken we ook samen na over uw corporate visual en storytelling.

 • Rebranding

  Als een bestaand bedrijf zich wil herpositioneren op de markt met een nieuwe naam en merkidentiteit, moet het rekening houden met bestaande elementen, de huidige geloofwaardigheid en historische gevoeligheden. Om alle medewerkers mee te betrekken in een corporate rebranding kunt u bij comma een stimulerende workshop volgen. Daarin gaat u samen met uw team op zoek naar een nieuwe naam. Zo creëert u een breed draagvlak en worden medewerkers betrokken ambassadeurs die uw story verder kunnen uitdragen. Daarna ondersteunen onze brand designers u met een weldoordachte planning die rekening houdt met alle mogelijke aspecten van een naamsverandering. 

 • UX design

  Omdat zij zo nauw samenwerken met onze brand strategists, raken onze design thinkers echt betrokken bij de opbouw van uw merk. Ze kennen het DNA van uw bedrijf en begrijpen ten volle waar uw customer journey heen moet. Gevolg: ze zien perfect hoe ze dat laten samensmelten in een duidelijke sitemap en een aangename gebruikerservaring. Bij het ontwikkelen van websites maakten onze brand designers trouwens al een hele evolutie mee: ze stellen zich niet langer tevreden met het ontwerp van pure user interface (UI) maar gaan voor user experience (UX) design waarbij een waardevolle gebruikerservaring centraal staat. De ontwikkeling van uw website kunt u perfect meevolgen via prototyping-voorbeeldpagina’s in Adobe XD. Het hele proces verloopt bijzonder vlot dankzij agile project management.

ODOO gold partner

Leadinfo partnerbadge

 

We (re)create your digital channels

Digital experts

We (re)create your digital channels
Contact Tools
 • Digital strategy

  Vinden potentiële klanten uw merk of organisatie wel vlot genoeg online? En leveren uw digitale touchpoints de gewenste resultaten op? Alles staat of valt met een sterke digitale strategie! Dat vraagt duidelijke doelstellingen en degelijk gefundeerde stappen. Eerst onderzoeken we bij comma uw huidige situatie. Daarna leggen we in cocreatie uw objectieven en uw digitale doelgroep vast. We onderzoeken hun online gedrag en leggen op basis daarvan de kanalen, timing en budgetten vast. We bespreken een duidelijk operationeel plan en tot slot gaan we optimaliseren. Zo krijgt uw bedrijf de online aandacht die het verdient.

 • Online marketing

  Onze online marketeers zijn echte digital natives. Nadat zij uw online marketingbehoeftes in kaart brachten, stellen ze niet alleen een digitaal marketingplan op maar implementeren ze dat ook. Bovenop een sterke website en aantrekkelijke e-mailings kunt u bij comma rekenen op bakken in-house expertise in social media zoals LinkedIn, Facebook, Instagram, Pinterest en Mailchimp. Natuurlijk is comma ook een erkend Google Partner. Met goedgekozen keywords en zoekmachineoptimalisatie bespelen we virtuoos al uw socialemediakanalen en optimaliseren we uw online vindbaarheid met SEO- en SEA-campagnes. Tot slot volgen heel nauwgezet alle nuttige parameters en conversiecijfers op in een overzichtelijk dashboard.

 • Web development

  Bij uw online aanwezigheid begint alles met een ijzersterke corporate website. Om websites volledig af te stemmen op de eindgebruiker, met een focus op de juiste functionaliteiten en content, kiezen we comma resoluut voor open source content management systems zoals WordPress en Drupal. Zo garanderen we al jaren gebruiksvriendelijk, SEO-vriendelijk én mobielvriendelijk gemak. U kunt op beide oren slapen: welk toestel uw toekomstige klant ook gebruikt, wij zorgen ervoor dat uw website en uw brand in het oog springen.

somko x comma

Geïntegreerde Odoo implementaties

combined forces

We bundelen onze krachten met softwarebedrijf Somko om slimme, geïntegreerde oplossingen te bieden op strategische uitdagingen. Dit doen we door de implementatie van Odoo dat alle digitale tools die een bedrijf nodig heeft binnen in één platform kan aanbieden. Waar Somko expert is in de integratie van de logistieke en financiële modules (voorraad, productie, boekhouding …), vullen wij dit perfect aan met onze expertise in de marketingapps (website, CRM, email marketing …). Deze unieke samenwerking is het perfecte recept om bedrijven op een duurzame manier te laten groeien.

Somko   ODOO

blijf op de hoogte van vernieuwende inzichten en inspirerende resultaten

Work

and pleasure

bekijk alle projecten

milieu en preventie
 

Consultes

clean cosmetics
 

The Natural Beauty Club