Our services

Al 20 jaar zijn onze strategische marketeers, design thinkers en digitale analisten deel van uw merk. Zij zorgen voor een sterke strategie om uw groei te bevorderen. Vertrouw op onze vakkundige begeleiding.

from strategy to business

from strategy to business

We make future-proof plans for growth
Contact Tools
 • Business strategy

  Succesvol ondernemen zit in ons DNA. Samen met u gaan we actief op zoek naar de juiste bedrijfsstrategie die uw groei kan stimuleren. Om ervoor te zorgen dat deze strategie daadwerkelijk wordt geïntegreerd binnen uw bedrijf, geloven we sterk in de kracht van strategische interactieve workshops.

  Dat kan digitaal of u komt met uw collega’s naar onze inspirerende 411-site en ontmoet er onze comma-experten. Zij kunnen uw bedrijfsstrategie vakkundig vertalen in strategische keuzes en communicatie- en marketinginitiatieven. Op deze manier helpen we u om een stevige basis te leggen voor groei en succes binnen uw organisatie.

 • Marketing implementation

  We vertalen uw bedrijfsstrategie naar een merk dat opvalt. Onze brand strategists fungeren als uw ideale klankbord bij het creëren van een krachtig en herkenbaar merk. Met focus, eenvoud, interactie en een boeiend verhaal helpen onze experts u strategische keuzes te maken en deze op te volgen.

  Met planning, implementatie en een framework voor duurzame merkversterking zorgen we ervoor dat uw merk uitblinkt en een blijvende indruk maakt op uw doelgroep. Denk met ons mee om uw bedrijfsstrategie om te zetten in een merk dat echt werkt.

 • Digital communication

  Communication is key. Elke relatie staat of valt met duidelijke communicatie, zo ook die tussen u en uw partners, werknemers of potentiële klanten. Zonder een doordachte communicatiestrategie komt de boodschap niet aan. Wij helpen u om een heldere boodschap te formuleren, uit te dragen en te laten renderen.

  Met de juiste woorden zijn uw doelstellingen en KPI’s opeens een stuk tastbaarder. Employer branding, public relations, mailings via mailchimp, social media storytelling maar ook SEO en SEA.

from branding to design

from branding to design

We put soul in your brand story
Contact Tools
 • Branding

  Elk nieuw bedrijf staat of valt met een sterk merk. Hoe u zich onderscheidt van de rest zorgt voor herkenbaarheid, bevordert merkentrouwheid en leidt tot betere bedrijfsresultaten. Over uw brand moet u dus heel goed nadenken. En daar zijn we bij comma écht krakken in, al jaren begeleiden we ondernemingen.

  Dankzij ons uitgekiend merkenmodel en onze creatieve positioneringsworkshop komen we tot een sterk merk. Pas na die interactieve workshop en de creatie van uw merknaam begint de opbouw van uw corporate identity. Onze brand designers gaan dan enthousiast op zoek naar een uniek en herkenbaar logo, de huisstijl en een stevige baseline. Tot slot denken we ook samen na over uw corporate visual en storytelling. Bekijk hier een paar inspirerende voorbeelden.

 • Video and sound

  In een wereld in beweging laat u uw merk toch niet stil staan? Aandachtsspannes worden steeds korter, content talrijker en de concurrentie vindingrijker. In dit digitale tijdperk is het de kunst om op te vallen en de aandacht te trekken. Motion design en video marketing spelen daarin een almaar grotere rol.

  Beide tools zijn gelukkig perfect naar uw hand te zetten. Om complexe zaken in een oogwenk duidelijk te maken, uw merk kracht bij te zetten of uw sociale media te verrijken. Of het nu gaat over productvideo's, tutorials, animaties, testimonials, reels of videoadvertenties. Onze motion designers weten de opportuniteiten te identificeren en brengen uw merk tot leven. 

 • UX design

  Omdat zij zo nauw samenwerken met onze brand strategists, raken onze design thinkers echt betrokken bij de opbouw van uw merk. Ze kennen het DNA van uw bedrijf en begrijpen ten volle waar uw customer journey heen moet. Gevolg: ze zien perfect hoe ze dat laten samensmelten in een duidelijke sitemap.

  Bij het ontwikkelen van websites maakten onze brand designers trouwens al een hele evolutie mee: ze stellen zich niet langer tevreden met het ontwerp van pure user interface (UI) maar gaan voor user experience (UX) design waarbij een waardevolle gebruikerservaring centraal staat. De ontwikkeling van uw website kunt u perfect meevolgen via prototyping-voorbeeldpagina’s in Adobe XD. Het hele proces verloopt bijzonder vlot dankzij agile project management.

Funnel.io

ODOO gold partner

from digitalisation to operations

from digitalisation to operations

We deliver tailored digital transformation
Contact Tools
 • Intelligent reporting

  Meten is weten. Analyse van uw doelgroep, optimalisatie van marketingcampagnes, verhoging van uw impact en ROI. In de juiste handen is data de belangrijkste marketingtool die er bestaat. Onze digitale marketeers bepalen samen uw KPI's en verzamelen uw data in Funnel. Funnel kan connecteren met tot wel 500 verschillende platformen of kanalen. Data uit Google Ads, Meta en Linkedin, Google Analytics, Mailchimp,...

  Vervolgens structureren en visualiseren we al deze gegevens in een immer toegankelijk, real-time, online dashboard via Google Looker Studio. Om daarna die inzichten te implementeren en te vertalen naar een marketingstrategie op maat, dankzij constante monitoring sturen we tijdig bij om zo uw ROAS te optimaliseren.

 • Odoo implementatie

  Met onze Odoo implementatie helpen we u bij het opzetten van een geïntegreerd systeem dat zowel marketing automation als CRM omvat, waardoor u in staat bent om uw marketing- en verkoop- processen naadloos te integreren. Dit helpt u niet alleen bij het besparen van tijd en geld, maar stelt u ook in staat om meer gerichte en effectieve marketingcampagnes uit te voeren, en een betere klantrelatie op te bouwen.

  Samen vormen Somko en comma een ijzersterke tandem om uw ambitie als groei-kmo mogelijk te maken. Dankzij die gebundelde krachten verzekeren we voor elk bedrijf moeiteloos een geïntegreerd totaalpakket. 

 • Drupal developers

  Wij hebben jarenlange ervaring met het bouwen van Drupal websites en -applicaties en zijn trots om te kunnen zeggen dat we al sinds 2007 actief zijn in deze markt. Onze ontwikkelaars zijn experts in het werken met Drupal 10, het nieuwste en meest geavanceerde CMS-platform van Drupal. Of u nu op zoek bent naar het ontwikkelen van een nieuwe Drupal website of het uitbreiden van een bestaande site.

  Wij hebben de kennis en ervaring om u te helpen. Mobile-friendly, bewust gebrand, een landingspagina die doet landen. U doet waar u goed in bent, wij zorgen dat u wordt gezien.

blijf op de hoogte van vernieuwende inzichten en inspirerende resultaten

Work

20 years of work and pleasure

gimme more

Comma x EU DSO
 

EU DSO Entity

Europa Direct x Comma
 

Europa Direct