Robu tegel

Robu

 

Robu vervaardigt al meer dan 160 jaar en 6 generaties lang duurzame en tijdloze eikenhouten meubelen. Met expertise in elke fase van het productieproces, van ontwerp tot het verpakken, leveren ze keer op keer meubelen van de hoogste kwaliteit af.

robu banner
robu stijlgids

 

Challenge

Tijdloos eikenhout

Het bedrijf Vandenberghe meubelmakers wenste hun groei verder te zetten en in te spelen op de veranderende behoeften in de markt. Daarom besloten ze zich ook te richten op particuliere klanten naast hun bestaande doelgroep van doorverkopers. Om deze uitbreiding te realiseren, was er nood aan een op zichzelf staand merk met een nieuwe branding. Waarbij hun waarden als duurzaam familiebedrijf niet uit het oog werden verloren.

 

robu woordelijke stijl

 

 

Solution

Future-proof branding

Wij hebben het bedrijf begeleid bij de branding en creatie van hun nieuwe merk. Een moderne visuele en woordelijke stijl werd uit de grond gestampt om beter te beantwoorden aan de moderne markt. Zo werd de naam "Robu" bedacht. Een combinatie van het Latijnse woord voor "berg" en "eik", waarmee een connectie wordt gelegd tussen natuurlijke elementen, de stevigheid van eikenhout en is het tevens een verwijzing naar "Vandenberghe". Daarnaast werd “Solid Oak Since 1857” aangenomen als baseline, om de duurzaamheid en kwaliteit van hun producten te benadrukken en hun bergen aan ervaring uit te lichten.

Ook voor de productlijnen werd de naamgeving afgestemd op de nieuwe branding. Om het nieuwe merk optimaal uit de verf te laten komen, werd er een showroom geopend en ingericht, waar de nieuwe meubellijnen op indrukwekkende wijze worden gepresenteerd.

 

robu webdesign
robu stijldocumenten

 

 

Results

Nieuw merk, zelfde vakmanschap

Dankzij deze veranderingen heeft Robu een sterk nieuw merk kunnen opbouwen dat direct gericht is op B2C- en B2B2C-markten. De nieuwe branding heeft het bedrijf geholpen om zich te positioneren als een moderne, duurzame en familiegerichte meubelmaker. Het resultaat is een grotere klantenkring en een positieve respons van zowel particuliere klanten als doorverkopers. Robu is erin geslaagd om zijn rijke geschiedenis en vakmanschap te behouden, terwijl het zich tegelijkertijd heeft aangepast aan de veranderende marktomstandigheden en de wensen van de consument.

 

robu mobile
socials robu
robu site
robu full design

Benieuwd hoe we uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen brengen?

Samen zoeken we de juiste richting voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op.

strategic marketeers

digital experts

design thinkers

contact

 

blijf op de hoogte van vernieuwende inzichten en inspirerende resultaten

Work

and pleasure

bekijk alle projecten

FRWRD comma case
 

FRWRD

Politiezone Het Houtsche
 

Politiezone Het Houtsche