Politiezone Het Houtsche

De Belgische politie bestaat uit twee niveaus: de federale en de lokale politie. De lokale politie bestaat uit 185 politiezones, waarvan de politiezone Het Houtsche er één is. Zij staan in voor Beernem, Oostkamp en Zedelgem.

Rebranding politiezone Het Houtsche

Challenge

Hoe kan een politiezone zich onderscheiden van andere zones in het aantrekken van jonge, nieuwe medewerkers, zonder te radicaal te vernieuwen? Als overheidsinstantie staat de politiezone voor de uitdaging om enerzijds vertrouwen en respect uit te stralen, terwijl anderzijds een opfrissing van de interne organisatiecultuur noodzakelijk is. Deze uitdaging vereist een zorgvuldig evenwicht tussen het behouden van de traditionele waarden en normen die essentieel zijn voor de politiefunctie, en het introduceren van nieuwe, aantrekkelijke elementen die jong talent aanspreken en behouden.

woordelijke stijl Politiezone Het Houtsche
Kleurenpallet politiezone Het Houtsche

Solution

 

Om de politiezone te onderscheiden, werd een heldere strategie naar een nieuwe identiteit geformuleerd. Een essentiële stap was het verspreiden van een enquête onder alle medewerkers, die de basis vormde voor de nieuwe positionering. Na het herzien van de missie, visie en kernwaarden, werden deze actief gecommuniceerd binnen het korps. Het beleids- en communicatieteam, samen met gekozen ambassadeurs, werkten nauw samen om eenheid te creëren. Het logo werd aangepast binnen de richtlijnen van de politie, en als persoonlijk gebaar ontving elke werknemer een gepersonaliseerde koffietas.

print Politiezone Het Houtsche
koffietassen Politiezone Het Houtsche

Results

 

Het resultaat van onze inspanningen om de politiezone te vernieuwen, werd feestelijk onthuld tijdens een teamontbijt en receptie. Dit evenement bracht het voltallige team samen, inclusief de burgemeesters van de drie deelgemeenten en alle partners. In een ontspannen en feestelijke sfeer werd de nieuwe identiteit van de politiezone gelanceerd. Het evenement symboliseerde niet alleen de nieuwe koers van de politiezone, maar versterkte ook het gevoel van eenheid en trots onder de medewerkers.

gadgets politiezone Het Houtsche
social media politiezone Het Houtsche

Benieuwd hoe we uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen brengen?

Samen zoeken we de juiste richting voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op.

strategic marketeers

digital experts

design thinkers

contact

 

blijf op de hoogte van vernieuwende inzichten en inspirerende resultaten

Work

and pleasure

bekijk alle projecten

Atmos
 

Atmos

Innovative since 1954
 

Etivoet