Europa Direct x Comma

Als lokaal infopunt van de Europese Commissie in West-Vlaanderen zocht Europa Direct naar een aantrekkelijke huisstijl die hun nieuwe locatie in het historische Tolhuis in Brugge alle eer aandoet. Dankzij de restyling van comma wekt het pand nu ieders nieuwsgierigheid.

Challenge

Als partnerschap tussen de Provincie West-Vlaanderen, de Europese Commissie en de FOD Buitenlandse Zaken vormt Europa Direct het lokale informatiecontactpunt van de Europese Commissie in West-Vlaanderen. Met hun nieuwe locatie in het historische Tolhuis in Brugge wil het infopunt een echte eyecatcher worden waar zowel jong als oud zin hebben om even binnen te stappen en meer te ontdekken over Europa. Daarom zocht Europa Direct naar een nieuwe, frisse huisstijl (met respect voor bestaande, vaste elementen) die kon worden doorgetrokken naar al hun communicatiemiddelen en -kanalen.

Solution

Iedereen kent de herkenbare Europese vlag. Omdat een vlag een krachtig symbool is, ging comma aan de slag met de verschillende nationale vlaggen, kleuren en patronen. Zo kwamen nieuwe combinaties tot stand. Dat geheel oogt fris en dynamisch en legt tegelijk de connectie met Europa. Via hangende vlaggen, die herinneren aan de baniers die wapperden in de gouden periode van Brugge, tonen we de eenheid én diversiteit van Europa en leggen we de connectie tussen het heden en het verleden. Ook in andere communicatiemiddelen werken we verder op die patronen om de herkenbaarheid te behouden en te vergroten.

Results

Wat vroeger een eerder neutrale en sobere plek was, werd nu een kleurrijke plek in het hart van de stad. Al vanop de stoep word je aangetrokken om een stapje dichter te gaan, door het raam naar binnen te kijken en tot slot binnen te stappen in het infopunt. Binnen loop je onder de vele vlaggen door en voel je de dynamiek van de kleuren, de diversiteit en de geschiedenis van Brugge en de link met Europa. De stijl is makkelijk toe te passen en uit te breiden naar andere communicatiemiddelen en -kanalen en is goed combineerbaar met fotomateriaal. Europa Direct staat helemaal klaar om jong en oud vanuit de hele wereld te verwelkomen.


 

Benieuwd hoe we uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen brengen?

Samen zoeken we de juiste richting voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op.

strategic marketeers

digital experts

design thinkers

contact

 

blijf op de hoogte van vernieuwende inzichten en inspirerende resultaten

Work

and pleasure

bekijk alle projecten

comma x trickle
 

Trickle

benoit x comma
 

Benoit Security