Cru du Nord hoofdbeeld

Cru du Nord produceert traditionele kwalitatieve kazen en voegt hier een moderne, hedendaagse touch aan toe. Ze bieden een ruim assortiment gemaakt op een artisanale wijze. Steeds met de hand geroerd en met liefde gerijpt. Met ingrediënten zoals Jerseymelk uit De Haan of zeewier uit de Noordzee.

Cru du Nord banner

Challenge

In een markt die al verzadigd is met enkele sterke merken van bekende Franse kazen, hoe introduceer je een nieuw kaasmerk dat de ambachtelijke kwaliteit benadrukt? Hoe positioneer je dit nieuwe merk op zo'n manier dat het zich onderscheidt en een eigen plek verovert in het hart van de kaasliefhebber?

naamgeving Cru du Nord
huisstijl Cru du Nord

Solution

Na een diepgaande concurrentieanalyse bleek dat slechts een handjevol kaasmerken echt ambachtelijk werken. Veel merken pretenderen dit wel te zijn. Een ander USP of uniek verkooppunt is dat alle kazen van rauwe melk gemaakt zijn, wat voor een rijke smaak zorgt. De link met de zee vormde de basis voor de sterke positionering van dit nieuwe merk.

comma bedacht de naam "Cru du Nord"  om zo het traditionele aspect van de kazen naar voren te brengen, als tegengewicht van de frisse en jonge stijl die in de branding zit. Het ontworpen patroon zal de basis vormen voor de packaging. En er werd een kleinschalige fotoshoot georganiseerd om de reeds geproduceerde kazen in een folder te kunnen voorstellen wanneer deze worden geïntroduceerd bij kaasspeciaalzaken, sterrenrestaurants, ...

packaging Cru du Nord
folder Cru du Nord

Results

De branding en smaak wordt zeer goed ontvangen bij proefpersonen en kaaswinkels. Cru du Nord is uitgegroeid tot een Belgische kaasmakerij die de rauwmelkse traditie hoog in het vaandel draagt. Ze maken hun kazen met de hand volgens eeuwenoude recepten, maar met een moderne twist. Elk stuk kaas dat ze maken, draagt de essentie van het noordelijke landschap. Ze leggen de nadruk op de Noordzee polders, het ambacht en de traditie.

Cru du Nord creuses
Cru du Nord huisstijldocumenten

Benieuwd hoe we uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen brengen?

Samen zoeken we de juiste richting voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op.

strategic marketeers

digital experts

design thinkers

contact

 

blijf op de hoogte van vernieuwende inzichten en inspirerende resultaten

Work

and pleasure

bekijk alle projecten

BarBelge
 

Bar Belge

Basis- en Tienerschool
 

Einstein