we're not a partner,

We schreeuwen u niet vooruit langs de zijlijn, we komen duwen waar nodig. Op korte termijn realiseren we door intens contact concrete impact. Op lange termijn zetten we samen de lijnen uit of verleggen we zelfs het speelveld. Al 20 jaar schuilt onze kracht in onze ondernemende aard en de vaste overtuiging dat onze relatie niet werkt als we elkaar niet door en door kennen. We luisteren niet gewoon naar uw verhaal, we schrijven er aan mee.

Marketing consultants

Als brand strategists zetten we bij comma graag mee de lijnen uit. Zo helpen we regelmatig kmo’s en organisaties tijdens een groei- of veranderingsperiode via een ad interim consultancyfunctie. Onze ervaren strategists combineren hun strategisch inzicht met een hands-on mentaliteit. Met een doelgerichte strategie en duidelijke focus geven ze vorm aan uw externe en interne communicatie. We verplaatsen ons graag naar uw bedrijf maar u bent natuurlijk ook welkom in onze unieke 411-site.

Zo werkt comma onder andere on site voor bedrijven als Velleman, Preflex, Stanwick, Accent, The Natural Beauty Club en voor organisaties als Syntrum en SBM

Subsidies: kmo's die een strategische groeisprong willen maken en advies willen inwinnen van een externe dienstverlener zoals comma kunnen gebruik maken van de kmo-groeisubsidie tot 50.000 euro per jaar.

Strategische workshops en tools

Om de strategische visie van uw bedrijf of organisatie tastbaar te maken en uw producten of diensten op een opmerkelijke manier in de kijker te zetten, organiseert comma diverse strategische workshops.  Daarin onderzoeken we samen in welke mate u zich onderscheidt en zetten we alle neuzen in eenzelfde richting. Dat doen we steeds aan de hand van erkende strategische en marketingmodellen en -tools. De workshops vinden plaats in onze inspirerende 411-site. Dankzij de vele knap vormgegeven hoeken en kanten van onze belevingsruimtes, de ontelbare kunst- en designvoorwerpen, een ademend buitenkantoor in een prachtig aangelegde tuin en een inspirerende selectie boeken kunt u er uw ideeën de vrije loop laten.

Raad van advies

Als bedrijf kan het verrijkend zijn een externe ondernemer uit te nodigen om als raadgever mee te zetelen in uw raad van advies. Als founding mother van comma en als onderneemster pur sang fungeert Greetje Demuelenaere als een onafhankelijk klankbord en helpt ze u de grote krijtlijnen van uw bedrijf uit te zetten. Zo haalt uw bedrijf 27 jaar strategische ondernemerservaring binnen en wordt u uitgedaagd en aangemoedigd om nieuwe kansen en uitdagingen te benutten. (In die adviserende rol treedt Greetje volledig onafhankelijk op, met een duidelijke scheiding van eventuele andere, uitvoerende rollen voor comma.)

Specific assignments

Bij comma hebben we een passie voor het doorgronden van het DNA van bedrijven. Het is onze missie om onze klanten te begeleiden in het ontdekken en ontwikkelen van hun unieke merkidentiteit en strategieën. Echter begrijpen we ook dat er momenten zijn waarop onze klanten nood hebben aan specifieke, ad hoc opdrachten en taken.

Daarom staan onze digitale experten, B2B-marketeers, socialmediakenners, copywriters en ervaren strategische marketeers klaar om te helpen bij elk project, groot of klein. Wij bieden ondersteuning bij het uitvoeren van hands-on opdrachten en taken, waarbij we een oplossing bieden die perfect aansluit bij uw doelen en verwachtingen We hopen dat een fijne eerste samenwerking later naar meer zal smaken. Onze klanten kunnen altijd op ons rekenen voor toekomstige projecten en uitdagingen

comma garandeert...

  • een opmerkelijk merk 
  • een samenwerking die werkt
  • persoonlijke aanpak met impact
  • geïntegreerd digitaal verhaal
  • agile project management

prove it

comma, podcast | boeiende kennis in een luisterjasje

35 min

Greetje en Wouter aan het woord

Strategic marketeers icon - comma

from strategy to business

We make future-proof plans for growth

Onze brand strategists verkennen de hartslag van uw bedrijf. Uw marketing- en communicatienoden zitten in hun DNA. Zo vertalen we samen uw strategische toekomstvisie in een heldere en vernieuwende merkessentie en employer branding op maat.

Design thinkers icon - comma

from branding to design

We put soul in your brand story

Onze brand designers zien het breed. Nadat we uw product of dienst door en door leerden kennen, gaan we creatief aan de slag met uw bedrijfsverhaal. Via online en offline corporate (re)branding en storytelling prikkelen we zo de verbeelding van uw klanten.

Digital experts icon - comma

from digitalisation to operations

We deliver tailored digital transformation

Onze digital analysts begeleiden uw digitale transformatie. We opteren resoluut voor een data-driven aanpak in uw processen, systemen en cultuur. Zo maken we uw bedrijf toekomstbestendig en kunt u uw klanten beter van dienst zijn in de digitale wereld van vandaag.